top of page

Fysisk rehabilitering hos pasienter med ryggmargsskader

Ryggmargsskader

En ryggmargsskade, også kjent som myelopati, er en lidelse i ryggmargen som kan forårsake tap av bevegelighet. Dette er skader som skader strukturen i ryggmargen, og påvirker forbindelsen mellom hjernen og resten av kroppen.

 

Denne typen skader kan føre til tap av enkelte funksjoner. De vanligste symptomene er sterke smerter i rygg eller nakke, hodepine, tap av følelse, tap av kontroll over noen del av kroppen, urininkontinens eller pustevansker

Hovedårsaker til ryggmargsskader

Traumer: trafikkulykker, idrettsskader, ryggskiveruptur, fall, arbeidsulykker m.m.

 

Sykdom: degenerative sykdommer, ryggmargssvulster, bifid rygg, Friedreichs ataksi, etc.

Behandling for ryggmargsskade

Behandling av ryggmargsskader avhenger av skadenivået

 

Ved ryggmargsskader som har ført til lammelser er det vesentlig å gjennomføre en rehabiliteringsbehandlingsplan for å gjenopprette funksjonaliteten til pasienten.

 

Pasienter med ryggmargsskade krever kontinuerlig overvåking veiledet av spesialister og rehabiliteringsprogrammer er avgjørende for at disse tilfellene skal oppnå best mulig resultat og oppnå maksimal autonomi.

 

Rehametrics fysiske rehabiliteringsøvelser for behandlingsplaner fokusert på pasienter med ryggmargsskader er designet for å gjenopprette den maksimale funksjonaliteten til pasienten. I tillegg kvantifiserer systemet øktene og samler inn data fra hver sesjon, noe som gjør det lettere for fagpersoner å utføre detaljert overvåking av ytelsen til hver pasient.

bottom of page