top of page

Kan et datastyrt system lette rehabilitering?

Et datasystem utviklet spesielt for rehabilitering er selvsagt et svært nyttig verktøy for å lette både pasientens og fagpersonens arbeid.

Datamaskiner og fjernsyn ble ikke laget med et terapeutisk formål, men de kan bli et ideelt element for å øke pasientens aktive deltakelse og også for å hjelpe oss med å kvantifisere rehabiliteringsbehandlingen.

I dette bildet ser vi hvordan en pasient utfører en koordinasjonsøvelse for hele kroppen, foran en TV. Kinect-sensoren, plassert over skjermen, registrerer alle bevegelsene hennes, og hun deltar i spillet, og mottar kontinuerlig tilbakemelding på suksesser, feil osv. Øvelsen er gamifisert, og det får pasienten til å glemme smertene og innsatsen under rehabiliteringsøkten.

 

Terapien kan være mer intensiv, med flere repetisjoner og større involvering av pasienten. Faktisk erkjenner mange pasienter at de ender opp mer slitne etter en gamifisert terapi økt.

Datasystem for å trene opp balanse og gange.

Rehametrics software er utviklet programvare for profesjonelt bruk med øvelser for å trene balanse, gang, koordinasjon og andre funksjonelle aktiviteter, men mer analytiske aktiviteter er også inkludert i programmet. For eksempel kan vi finne abduksjonsøvelser - hofteadduksjon, fleksjon - kneekstensjon, skulderleddsrekkevidde, flex - albueforlengelse, knebøy, kroppskontrolløvelser, hodekontrolløvelser og mange flere.

 

For øyeblikket tilbyr Rehametrics fysisk rehabiliteringsprogramvare 90 fysiske øvelser.

 

Pasienten trenger ikke å plassere noe apparat på kroppen og kan utføre aktiviteten foran PC eller fjernsynet, om nødvendig assistert av en fagperson.

 

Du kan se mer informasjon om dataprogrammet for fysioterapi her.

Datasystem for overkroppen med virtuell virkelighet

Vi har inkorporert en ny oppslukende virtual reality-programvare i Rehametrics rehabiliteringsprogramtilbud, som er spesielt rettet mot hånd- og overkroppen.

Ved å bruke virtual reality-briller, Oculus Quest eller Oculus Quest 2-modeller, kan vi jobbe med pasienten i et helt oppslukende miljø. Øvelsene som er tilgjengelige for denne enheten gjør det mulig å arbeide med mobiliteten til fingre, håndledd, albuer, skuldre, med fritidsaktiviteter og med yrkesaktiviteter

Pasienten, vil se alle bevegelsene de gjør med hendene reflektert i det virtuelle miljøet til brillene. Du trenger ikke bruke kontroller, eller noen form for hansker eller sensorer på hendene. Programmet fungerer med Handtracking-teknologi. De faktiske bevegelsene som gjøres av pasienten vises i det virtuelle miljøet i sanntid.

Dette programmet har 15 ulike aktiviteter og to evalueringsoppgaver for å jobbe i ergoterapi. Du kan lære mer om spesifikk oppslukende rehabilitering for overkroppen her.

Virtuell virkelighet for å gjenopprette de grunnleggende aktivitetene i dagliglivet

Vi er klar over viktigheten av at rehabilitering er rettet mot å bedre pasientens autonomi. Grunnleggende aktiviteter i dagliglivet, som å spise, kan jobbes med i Rehametrics virtual reality-program.

I dette bildet ser vi hvordan en pasient trener med å håndtere bestikket, foran en skjerm hvor et virtuelt bord er representert. Terapeuten hjelper til i denne bevegelsen av fleksjonsforlengelse av albuen. I dette tilfellet bruker vi Kinect-sensor til å oppdage pasientens bevegelser. Programmet gir til enhver tid tilbakemelding på aktiviteten, forsterker hver gang det er en suksess og oppmuntrer til å fortsette å prøve når det er en fiasko.

Gjennom oppslukende virtuell virkelighet kan vi jobbe med andre aktiviteter i dagliglivet som å fylle et glass, åpne dører, manipulere gjenstander i forskjellige størrelser.

Datamateriale for rehabilitering av kognitive prosesser

Fra en berøringsskjerm (nettbrett, mobiltelefon, digital tavle.) eller fra datamaskin (med tastatur og mus) kan vi gjennomføre kognitive stimuleringsøkter takket være Rehametrics softwaren for rehabilitering av kognitive prosesser. 

Det er for tiden 160 kognitive øvelser tilgjengelig for å arbeide med oppmerksomhet, hukommelse, persepsjon, språk, eksekutive funksjoner, aktiviteter i dagliglivet. Fagpersonen kan velge og tilpasse oppgavene for å tilpasse dem til pasientens behov og interesser.

Til slutt ønsker vi å understreke at:

Rehametrics har CE-merking og har en rekke vitenskapelige publikasjoner som validerer programmet som et svært nyttig verktøy for å forbedre fysisk og kognitiv rehabilitering.

bottom of page