top of page

HVA ER DIGITALE TERAPIER?

07.03.2023

Digitale terapier er bruk av programvare (dataprogram) med den hensikt å forbedre helsen. Dette konseptet med digitale terapier kan være svært vidt, men her vil vi sette søkelys på bruken av digitale terapier anvendt på rehabilitering. 

VIRTUELL VIRKELIGHET OG SPEILTERAPI

Speil hender.png

15.11.2022

Denne teknikken har tradisjonelt blitt utført med en boks, med en arm skjult i boksen. Boksen har et speil, som reflektere bevegelsene som gjøres med den friske armen.

Bilde5.png

Hva er afasi?

21.02.2023

Hvis du ser etter aktiviteter for afasi, øvelser for språkrehabilitering, bør du lese denne artikkelen. Afasi er en språklidelse preget av manglende evne eller vanskeligheter med å kommunisere gjennom tale, skrift eller mime.

Bruk av VR-Briller ved rehabilitering etter slag.

Bilde3.png

10.01.2023

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan gjennomføre en håndrehabiliteringsøkt med Oculus-briller. VR-briller lar oss bruke spesifikke aktiviteter og øvelser for å forbedre håndmobiliteten, på en veldig ny og stimulerende måte for pasienten.

HVILKE ASPEKTER BØR VERDSETTE NÅR DU ANSKAFFER ET KOGNITIVT STIMULERINGSPROGRAM ❓❓

03.10.2022

Dataprogrammer med kognitive stimuleringsøvelser, vil lette arbeidet for fagpersoner.
 

Datasystem for rehabilitering med virtuell virkelighet

03.10.2022

Kan et datastyrt system lette rehabilitering?

Et datasystem utviklet spesielt for rehabilitering er selvsagt et svært nyttig verktøy for å lette både pasientens og fagpersonens arbeid.

bottom of page